In deze veranderende maatschappij wil OSB VUB samen met alle oud-studenten de nieuwe waarde en invulling van alumniverenigingen onderzoeken.

Bepaal mee de nieuwe weg die alumniverenigingen zouden moeten inslaan!

De overheid kondigt de ene versoepeling na de andere aan, maar de draad weer oppikken zonder zichzelf in vraag te stellen is voor voorstanders van het vrij onderzoek geen optie. Kleinere verenigingen komen uit een diepe winterslaap en komen erachter dat hun aanbod niet meer werkt. De eerste signalen van een maatschappelijke paradigmaverschuiving zijn mensgerichte organisaties alvast opgevallen. Daarom wil “OSB VUB – Brussels Alumni” haar bijdrage leveren en samen met alle oud-studenten de nieuwe waarde en invulling van alumniverenigingen onderzoeken.

Een eerste stap in de richting is alvast een doelgerichte bevraging in de vorm van een grootschalige, online enquête waarin gepeild zal worden naar de noden en verwachtingen van onze oud-studenten. Vragen zoals: "Waarom is een alumniwerking voor jou belangrijk? Hoe zie jij een alumniwerking? Waarom zou jij in contact willen blijven met je studiegenoten?" zullen ons helpen om de nieuwe waarde van een alumnivereniging te definiëren. Laten we samen de nieuwe waardebepaling in deze veranderende maatschappij onderzoeken en definiëren!

Deelnemen aan de OSB’s Enquête kan heel eenvoudig door hier te drukken of onze QR-code te scannen. Bij problemen, verdere interesse of vragen staat “OSB VUB – Brussels Alumni” altijd voor u klaar op +32 493 81 20 00, info@osb.be of onze sociale media.