Alumnus en OSB’er Rikkert Schoofs zet zich in voor de Lions Club Brussels Nations. De opzet van deze organisatie is om tijdens hun vrije tijd een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het leven van anderen. Ditmaal organiseren zij een champagneverkoop ten voordele van het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten.

De Lions Club Brussels Nations is slechts één van 46.000 Lions Clubs wereldwijd. Samen vormen wij een van de grootste NGO’s ter wereld.

De Lions Club bestaat uit 10 gemotiveerde leden tussen 30 en 41, waarvan meerdere VUB alumni. Ze zet zich in om de levenskwaliteit van anderen te verbeteren. Dit neemt diverse vormen aan, zoals het organiseren van fundraisers om een goed doel financieel te steunen zoals nu met de Champagneverkoop, of het echte fysieke werk. Daarbij stropen zij zelf graag de mouwen op om – voornamelijk maar niet uitsluitend – Brusselse organisaties fysiek te helpen bij het verwezenlijken van hun doelen. Daarbovenop organiseren ze ook periodieke bloedgeefacties in samenwerking met het Rode Kruis.

Hoewel de studententijd door de band genomen wordt beschouwd als een van de mooiste perioden uit iemands leven, heeft lang niet iedereen de luxe van een zorgeloos studentenleven. Financiële, sociale of psychologische moeilijkheden kunnen niet enkel het geluk van studenten, maar hun volledige toekomst hypothekeren. Zo draagt het bij tot meer gelijkheid in onderwijskansen en de ontwikkeling van talenten die er misschien – omwille van een stomme ongelukkige situatie – nooit zouden zijn geweest. In die zin is een donatie aan het Noodfonds ook gewoon een slimme investering in de toekomst. Iedere euro die aan het Noodfonds wordt gegeven creëert immers een rimpeleffect. Het talent dat anders mogelijks nooit ontwikkeld zou zijn, krijgt wel de kans om zelf ook bij te dragen tot een betere wereld.

Wil jij dus ook champagne kopen waarvan de opbrengst verder vloeit naar het VUB Caroline Pauwels Noodfonds voor studenten? Een bestelling plaatsen kan als volgt:

Stap 1: Mail naar Lionsclubbrusselsnations@gmail.com met vermelding van de naam, aantal kisten en het adres waarop ze geleverd kunnen worden.

Stap 2: Betalingen kunnen op de rekening van de Lions Club Brussels Nations (BE79 7360 6050 5533), met vermelding van OSB + naam