De OSB zal zich dan ook blijven inzetten voor het samenbrengen van al die ‘redelijke eigenzinnigheid’, zowel met fysieke activiteiten als met een digitaal aanbod dat vandaag in volle ontwikkeling is. U zal hierover in de komende weken en maanden alvast meer horen, en eveneens de vraag krijgen om ons hierbij te helpen.

Beste oud-student,

Als OSB trachten wij reeds meer dan 50 jaar oud-studenten van de Vrije Universiteit Brussel en haar associatie met elkaar op sociaal, maar evenzeer op professioneel vlak samen te brengen. Deze moeilijke tijden veranderen daar niets aan, integendeel: wij zullen meer dan ooit verbinden. Onze vrijzinnig-humanistische waarden staan hierbij cruciaal, want meer dan ooit dient vertrouwen te worden gesteld in de kracht en kunde van het individu als mens. Geen mens is echter een eiland en de banden gesmeed tijdens het studeren zijn vaak ijzersterk. De uitgesproken ‘redelijke eigenzinnigheid’ van elke VUB’er blijft dan weer frappant. De OSB zal zich dan ook blijven inzetten voor het samenbrengen van al die ‘redelijke eigenzinnigheid’, zowel met fysieke activiteiten als met een digitaal aanbod dat vandaag in volle ontwikkeling is.

Tot slot willen wij eraan herinneren dat een storm bomen dieper laat wortelen. En die ‘roots’ van OSB willen wij opnieuw gaan herontdekken binnen een hedendaags kader. U zal hierover in de komende weken en maanden alvast meer horen, en eveneens de vraag krijgen om ons hierbij te helpen.

In bijlage vindt u de nodige documenten om uw lidmaatschap te vernieuwen.

Het OSB-lidmaatschap biedt tal van voordelen:

  • Blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van OSB en de VUB, via post en e-mail.
  • Ontvang driemaandelijks het ledenmagazine BAM! met interviews, columns en het activiteitenaanbod van OSB en haar partners.
  • Neem deel aan OSB-activiteiten aan ledentarief.
  • Eet aan studententarief in het VUB-restaurant en blijf gebruik maken van de VUB-faciliteiten.
  • Tal van andere voordelen, zoals een maand gratis abonnement bij ‘Kunst in Huis’.
  • Word lid van uw facultaire alumnivereniging (BrEA, OSAB of Alumni LW).

Met uw steun kunnen we onze actieve werking verderzetten. Zo kunnen we de studenten die tijdelijk een steun nodig hebben, blijven helpen, de uitgave van de BAM! garanderen en meer activiteiten organiseren. Voor meer informatie over onze lidmaatschappen kan u surfen naar: https://www.osb.be/lidmaatschap.

We willen u graag vragen om te helpen onze databank up-to-date te houden. Dit kan door uw correct post- en e-mailadres door te geven aan het OSB-secretariaat. Geef ons een seintje via info@osb.be of 0493/81.20.00.