Naar jaarlijkse gewoonte ging onze oestertasting weer door in het VLC de Geuzetorre te Oostende, dankzij de hoge opkomst kunnen we spreken van een waar succes!

De oestertasting volgt ieder jaar dezelfde formule, voor €12 voor leden van de Oudstudentenbond VUB en €17 voor niet-leden kon men genieten van 6 verschillende oesters, gepaard met 2 glaasjes cava. Dit jaar had onze deskundige Nick Trachet opnieuw een voortreffelijke selectie gemaakt. De 6 oesters die dit jaar geproefd werden waren de volgende:

Grevelingen
Deze creuse uit Grevelingen  is qua smaak de meest toegankelijke oester met de minst uitgesproken smaak. Vaak wordt deze beschreven als de 'Rolls-Royce' onder de oesters.

Fines Claires "Oleronnaise"
Deze oester, afkomstig uit Marenne-Oleron in Frankrijk,
worden in de laatste maand van hun kweekperiode gezet in kniediep, klaar water. Deze laatste behandeling zorgt voor een zoetere, fruitige toets aan de smaak.

Zeeuwse platte oester
Deze oester, die begin de jaren '60 een zware klop kregen door de vrieskou, is langzaamaan terug aan een opmars bezig. Net zoals de 'Grevelingen' is dit een creuse, een platte zeeuwse met een zeer toegankelijke smaak.

Princesse de Setubal
Deze bijzondere Portugese creuse groeit 3 jaar in het wild en wordt verschillende keren in haar kweekperiode verplaatst zodat ze de beste voedingsstoffen tot zich kan nemen. Eerst wordt deze in het estuarium van de Sado geplaatst,  waarna ze voor verdere ontwikkeling naar de Algarve worden gebracht. Uiteindelijk wordt deze terug in het estuarium van de Sado geplaatst, waardoor ze haar finale en verfijnde smaak krijgt.

Holle Normandië "Pleine mer"
Deze klassieke oester, afkomstig uit Normandië, wordt in de volle zee gekweekt en krijgt op deze manier zijn unieke smaak. Een gevestigde waarde onder de oesters.

Holle Tia Maraa
Deze oester die afkomstig is uit Cork, Ierland, heeft een nootachtige smaak en een aangename nasmaak van licht ijzer. De naam Tia Maraa staat in het keltisch voor "drie vrouwen", een aanrader onder de oesters.

Op onze site kan je de foto's terugvinden van dit evenement, we hopen je volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen!