Voor mij is OSB een vereniging die alumni van allerlei pluimage samenbrengt, die voor nieuwe inzichten kan zorgen en die probeert een maatschappelijke meerwaarde te betekenen.

Na een pauze van twee jaar ben ik dit jaar opnieuw lid van de raad van bestuur van OSB. Ik heb altijd veel belang gehecht aan vrijwilligerswerk, een kritische ingesteldheid en vrij denken. Toevallig allemaal zaken die ik terug vind in mijn engagement bij een vereniging als OSB.

Ondertussen ben ik een ronde en gezonde dertiger, heb ik pracht van een dochter, een schat van een vrouw (die trouwens ook het VUB-DNA in zich heeft) en is een tweede kindje onderweg. In mijn professionele leven ben ik directeur rekrutering en selectie bij de Vlaamse overheid en qua opleiding mag ik mij historicus noemen. In mijn vrije tijd maak ik graag mijn handen vuil. Ik ben een gediplomeerd meubelmaker (net zoals mijn echtgenote), ik werk zeer graag in de tuin en ik help graag vrienden met allerlei projectjes die gaan van bosbeheer tot kleine en middelgrote verbouwingen.

Onze maatschappij staat op een keerpunt en ik denk dat dit ook voor OSB het geval is. We krijgen de kans om een nieuw verhaal te schrijven om de OSB als vereniging heruit te vinden. Dat is ook waar ik met veel plezier mee mijn schouders onder wil zetten.

Ik heb zelf zeer goede herinneringen en mooie vriendschappen overgehouden aan mijn studies aan de VUB en aan mijn vorige passage bij OSB. Ik ben er dan ook van overtuigd dat een alumnivereniging als de OSB meer is dan alleen een groepje vrienden, meer dan alleen een netwerkorganisatie. Voor mij is OSB een vereniging die alumni van allerlei pluimage samenbrengt, die voor nieuwe inzichten kan zorgen en die probeert een maatschappelijke meerwaarde te betekenen. Kortom, voor mij is OSB de perfecte vereniging om tijd in te steken en me voor te engageren.

Jonas De Keermaecker, 

Raadslid