Speech voorzitter OSB Nicolas Dutré

Vandaag staat voor u een blije voorzitter.

Het Galabal van de Vrije Universiteit Brussel is nu al een ongelofelijk succes door jullie talrijke opkomst. Waar we twee jaar geleden dachten een piek te hebben bereikt met het aantal eters, bewijzen jullie ons vandaag het tegendeel. Ook het dansfeest voor vanavond is deze editie volledig uitverkocht en dit ondanks de uitbreiding van de zaal.

Vanavond is een avond die toont wat OSB doet en moet blijven doen. Bruggen bouwen tussen mensen en de banden van deze mensen met de VUB versterken. Mensen in een aangenaam kader in de geest van broederlijkheid en gelijkheid laten kennismaken met de diversiteit die onze alma mater rijk is. Het doet mij deugd dat ik onder jullie mensen van het eerste uur zie die de geuzenbals nog hebben meegemaakt, tot de huidige generatie van studenten.

Mijn dank gaat dan ook in de eerste plaats uit naar het bestuur en onze personeelsleden die deze avond mogelijk maakten en naar onze talrijke partners. Het is enkel dankzij jullie steun dat avonden als vanavond kunnen plaatsvinden.

Ik hoop van harte jullie volgend jaar allemaal te mogen begroeten op het tuinfeest. Ik ben zeker dat we met de blijvende steun van de VUB en het brede vrijzinnige veld ook deze activiteit tot een hoogtepunt in ieders agenda kunnen laten uitgroeien.

Geniet van het eten. Geniet van het dansfeest en van elkaar.