Op woensdagavond 21 juni organiseren BrEA en ie-net een avond voor & door ingenieurs. Gast van de avond is Prof. Dr. Ir. Clement Hiel. Clement Hiel is een internationaal gerenommeerd ingenieur die werkt en doceert als hoogleraar aan de VUB en UCLA. Met zijn lezing "Veertig Jaar van Innovatie aan de "Cutting Edge" van Lucht en Ruimtevaart" zal hij een bevlogen verhaal brengen over zijn carrière.


Het tweede luik van de avond is een debat met als thema "Ingenieurs en politiek". Er bestaat een onevenwicht in de samenstelling van het politieke personeel in ons land. Vaak hebben onze beleidsmakers een achtergrond in rechten, economie of politieke wetenschappen, maar opvallend zelden in wetenschap en technologie.

Ingenieurs kunnen een meerwaarde bieden op bestuursniveau. Om grote, complexe puzzels aan te pakken of om bijvoorbeeld een goed gefundeerde langetermijnstrategie te ontwikkelen over het energiebeleid, infrastructuur, mobiliteit, industrie en innovatie.

Clement Hiel zette deze kwestie eerder al op de agenda via een artikel in de krant De Tijd. We bespreken dit thema dan ook met hem en een panel bestaande uit politici en andere stakeholders.

Programma
19u30 Ontvangst
19u50 Welkomstwoord door Brussels Engineering Alumni & Inleiding door Nancy Vercammen, algemeen directeur ie-net
20u00 Lezing "Veertig Jaar van Innovatie aan de "Cutting Edge" van Lucht en Ruimtevaart" - Clement Hiel
20u45 Debat "Ingenieurs en politiek"
21u25 Q&A
21u40 Receptie

Inschrijven

https://ie-net.be/content/inschrijven-ingenieur-kijker