Waarde alumni en sympathisanten,

Traditiegetrouw mag ik jullie als voorzitter van OSB allen een zalig en een gelukkig jaar toewensen. Ik hoop deze wens persoonlijk te mogen overmaken op één van de regionale nieuwjaarsrecepties of op onze eigenste nationale receptie die doorgaat op de VUB op 27 januari 2017.

OSB kan haar taak, om de banden onder alle oud-studenten van de VUB nauwer aan te halen, enkel vervullen dankzij de blijvende steun van haar vele leden. Mijn welgemeende dank en appreciatie hiervoor. OSB zal zich blijven inzetten voor ieder van jullie en voor het welzijn van de VUB in het algemeen. In tegenstelling tot andere jaren zullen jullie dit jaar geen aparte brief ontvangen om jullie lidmaatschap te hernieuwen. Alle informatie die nodig is, vinden jullie gewoon terug in deze BAM!

Een eerste uiterlijk teken van onze goede voornemens voor 2017 merken jullie aan de dikte van deze BAM!. Samen met een heel aantal gemotiveerde vrijwilligers en het secretariaat hebben we ons magazine in een nieuw kleedje gestoken. Het aantal pagina’s stijgt van 8 naar 12 en iedere editie zal gewijd zijn aan een bepaald thema. Deze keer gaat het over de Verlichting. Verder zullen jullie, net als voorheen, de agenda van komende activiteiten terugvinden en het geheel wordt opgeleukt met enkele toffe foto’s van onze leden.

Daarnaast zet OSB ook in 2017 verder in op de regionalisering van onze werking. Op 1 april 2017 wordt OSB Limburg boven de spreekwoordelijke doopvont gehouden met een filmvertoning in de Euroscoop in Genk. Het wordt een beestige vertoning voor jong en oud.

2017 is een oneven jaar en dit betekent dat OSB opnieuw het Galabal Vrije Universiteit Brussel organiseert. Dit jaar gaat het bal door op 20 oktober 2017 in de Salons Waerboom in Groot-Bijgaarden. Na het succes van 2015 werd alvast een grotere zaal geboekt zodat we nog meer mensen kunnen verwelkomen op deze gezellige avond.

Verder gaat de OSB zich dit jaar ook bezighouden met vormingen rond soft skills, organiseren we onze Algemene Vergadering in combinatie met een boottocht op de Brusselse binnenwateren, bereiden we een vriendenmaal waarbij Norbert van Yperzeele en Olivier Verschaeve erelid van OSB worden,… Kortom, te veel om op te noemen in dit beperkte voorwoord.

Ik wens jullie buiten een voorspoedig nieuw jaar, veel leesplezier!

Nicolas Dutré

Voorzitter OSB

Download pdf