De Oudstudentenbond VUB en deMens.nu organiseren voor de eerste keer de MV met talent. Hiermee willen de organisaties het vrij onderzoek in en rond de VUB in de kijker zetten. Een deelname aan deze wedstrijd staat open voor iedere masterstudent aan de Vrije Universiteit Brussel, die in het academiejaar 2020-2021 een masterproef schreef.

De Oudstudentenbond VUB en deMens.nu bundelden hun krachten om het vrij onderzoek aan de Vrije Universiteit Brussel in de kijker te zetten. Naast de OSB's Masterclasses willen we nu ook de studenten die net hun masterproef indienden of gaan indienen, aantonen dat hun expertise gevierd en getoond mag worden. Hiervoor komen wij voor de eerste meer met de MV met talent (Master Verhandeling met talent). Een wedstrijd waarbij alle masterstudenten die aan de Vrije Universiteit Brussel in 2020-2021 een masterproef schreven kans maken om de MV met talent te worden. Maar, hier zullen geen appelen met peren vergeleken worden, hier vergelijkt een deskundige vakjury, aan de hand van wetenschappelijke kwaliteit, maatschappelijke relevantie, kritische houding en leesbaarheid, per faculteit de inzendingen en beoordeelt wie in aanmerking komt voor de MV met talent.

Niet getreurd, want we benoemen niet enkel een winnaar per faculteit, maar bieden ook andere mogelijkheden. De deelnemers kunnen genomineerd worden voor:

- MV met talent _ databank: Elke deelnemer aan de MV met talent zal opgenomen worden in de MV met talent _ databank. Deze databank zal vrij toegankelijk zijn voor het grote publiek en raadpleegbaar op https://demens.nu/.

- (TOP 5x8) Longlist: Het selectiecomité zal de ingezonden samenvattingen beoordelen aan de hand van de evaluatiecriteria en hieruit een top 40 selecteren. De samenvattingen van deze top 40 zullen online, zowel bij de Oudstudentenbond VUB en deMens.nu, gepubliceerd worden.

- (TOP 3x8) Shortlist: Het selectiecomité zal uit de top 40 een top 24 selecteren die de mogelijkheid krijgen om een journalistiek artikel van 1.400 woorden, met afbeelding, te schrijven en te laten publiceren in het Brussels Alumni Magazine. Deze artikels zullen later ook crossmediaal online verschijnen.

- (TOP 2x8) Top 2: Uit de shortlist zal de jury 16 onderzoeken selecteren die in aanmerking komen voor de MV met talent. Deze 16 kandidaten krijgen de mogelijkheid om gedurende 5 minuten in een video hun onderzoek toe te lichten. Deze opnames zullen crossmediaal online verschijnen, en, indien de coronamaatregelen het toelaten, ook afgespeeld worden gedurende de prijsuitreiking op 20 november 2021.

- (TOP 1x8) Winnaar(s): Uit de top 16 zal per faculteit één winnaar gekozen worden. Deze winnaar ontvangt een trofee en een geldprijs van 250 euro.

    Lees voordat je je inschrijft zeker eerst het reglement. Het volledige reglement en de inschrijvingsmogelijkheid kan je hier terugvinden.

    Hopelijk lezen wij binnenkort jouw wetenschappelijk verhaal.