Renaat Braem. Een visionair architect die ook op de VUB zijn stempel drukte als ontwerper van het rectoraatsgebouw. Omwille van de geplande restauratiewerken aan dit monument wordt het bouwwerk regelmatig onder de aandacht gebracht. Zo loopt van 11/9 tot 7/12 de expo BRAEMGEBOUW_BRAEMBUILDING in gebouw D op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus .

Maar wie was Braem nu eigenlijk? Niet alleen architect, ook activist, wereldverbeteraar, auteur en spreker. In 1968 schreef hij Het Lelijkste Land Ter Wereld, een aanklacht tegen de ruimtelijke (wan)orde in België. Met humor als cement construeerde architect Braem een tekst die stond als een huis.

Ter gelegenheid van de 50e verjaardag van dit essay brengt Dimitri Leue een ode aan één van de grootste architecten en redenaars van ons land. Samen met componist Steven Taelman, architectuurfotograaf Filip Dujardin en BULK-architecten werd een totaalconcept uitgewerkt dat het ideeëngoed van Renaat Braem in de kijker zet. 
 
Ontdek deze voorstelling samen met VUB-rector Caroline Pauwels in CC Westrand te Dilbeek op 21 oktober 2018 om 16u30. We bieden hiervoor tickets aan aan een voordelig tarief van 14 euro. Voor dagstudenten en -26-jarigen bedraagt de prijs 10 euro (op vertoon van studentenkaart of identiteitsbewijs).

Inschrijven kan via deze website of info@osb.be tot en met 7 oktober.