Op zaterdag 18 september 2021 organiseren BrEA (Brussels Engineering Alumni) en de Oudstudentenbond VUB een, corona-proof, bezoek aan BE-Mine te Beringen. Een dag vol unieke ervaringen die jij niet wil missen!


PROGRAMMA

10u00-12u000: Het mijnwerkerspad

Sinds 2020 werd de sfeervolle, authentieke en onvergetelijke rondleiding van BE-Mine uitgebreid met een bezoek aan de plannenzaal, rapportenzaal, reddingszaal en het bureau van de directeur. zo kan jij een blik werpen achter de muren van de badzaal en betaalzaal, ontdekken waar de mijnwerkjes hun loonzakje kregen en waar ze elkaars rug wasten. En dat allemaal toegelicht door een echte expert, namelijk een echte ex-mijnwerker-gids!

12u00-14u00: Lunch bij TODI

Lunch bij de TODI Brasserie, die het Industriële mijnverleden ademt, met een gevarieerde menukaart.

14u00-19u00: Multiculturele hapjestocht

De multiculturele hapjestocht is een smakelijke reis van Turkije over Polen naar Italië. De tocht start in het Mijnmuseum, waar de gids beschrijft hoe mannen uit andere landen naar hier kwamen om in de mijn te werken. Het begin van een kleurrijke cité. De verhalen worden op smaak gebracht met een stevig Koolputtersbier. Aan het einde van de Stationsstraat, de multiculturele straat, pronken de minaretten van de Turkse Fatih moskee. Doe even de schoenen uit, neem plaats op het tapijt en ervaar hoe moslims hun geloof beleven. Een intense ervaring. In het theehuis ernaast proef je Turkije in elk glaasje. Er zijn zoete koekjes en hartige gebakjes. Vakantiegevoel verzekerd! Even verder stop je bij Barak 15, waar het migratieverhaal wordt verteld. Ook dat van de Polen, die hier hun verenigingslokaal hebben… en natuurlijk Poolse worst en wodka. Nazdrowie. Proost! Verder kronkelend door de citéstraatjes kom je bij de mijnkathedraal, een indrukwekkend gebouw met prachtige glasramen. Aan het einde van de wandeling stoppen we bij de Italianen. Gastvrij, enthousiast en makers van heerlijke pizza. Glaasje wijn erbij en genieten maar. Blijf nog even zitten voor de weetjes van de gids of de aanwezige Italianen en sluit daarna af met cappuccino Italiano.


INSCHRIJVEN

> BrEA- en OSB-leden: 35€*

> Niet-leden: 50€*

    * Deze prijs omvat deelname aan het mijnwerkerspad, multiculturele hapjestocht en de vergoeding gidsen. De lunch wordt individueel afgerekend in de brasserie TODI.

    Inschrijven kan via Bezoek be-MINE te Beringen | 18 september 2021 | Brussels Engineering Alumni (brea.be) of door een mailtje te sturen naar info@osb.be.